2007 - Årets bästa musik, film och konserter

Då var året snart slut, får skriva nu eftersom jag säkert inte hinner imorgon...
Jobb och sen hem, fixa sig, åka till Max.
Tror det blir riktigt jävla kul imorgon dock! Hoppas!

Vilket fall som helst är det dags att summera 2007 (som gick jävligt snabbt). Årets bästa skivor, filmer och konserter kommer här!

MUSIK:

1. SIXX A.M - The Heroin Diaries - Vad säger man? Nikki Sixx är min gud, boken var röv bra, skivan är verkligen i en klass för sig. Upplägget är väldigt speciellt och hans berättarröst är grym. Välskrivet, väl producerat och James Michael berör med sången. Årets bästa skiva nästan delat med listans tvåa:
2. Hardcore Superstar - Dreaming In A Casket - de goa gubbarna från götet smäller alla på käften med ännu en kick ass skiva. Äckligt bra och Silvers gitarr är på denna bättre än förra, men som de flesta i år, inte riktigt lika bra som sin föregångare, de är dock med på listan så då bör ni inse hur bra de är. Anyway så är detta en svinigt bra skiva utav Sveriges just nu bästa band.
3. Scorpions - Humanity Hour.1 - Scorpions som suger live förvånade mig som fan med en RIKTIGT bra skiva. Lite mycket "love" men ändå riktigt riktigt bra. Nog skivan som förvånat mig mest i år.
4. Megadeth - United Abominations - Dave är fortfarande pissed och gör en till bra skiva. Helt seriöst tycker jag att förra skivan är den bästa "de" gjort, denna når inte riktigt dit men är ändå väldigt nära att olla den på kinden.
5. Dream Theater - Systematic Chaos - Grabbarna gör det igen, über bandet och instrument gudarna...inte lika bra som förra skivan men ändå äckligt bra

Andra bra under året är, Lifehouse - Who we are, W.A.S.P - Dominator, Lillasyster - Hjärndöd Musik För En Hjärndöd Generation, Masterplan - MKII och Monster Magnet - 4 Way Diablo. Finns säkert fler men mitt minne är ju som det är......årets besvikelse är dock lätt Linkin Park - Minutes To Midnight. Pissigt dålig skiva.


KONSERT:

1. Aerosmith
- Sweden Rock Festival - Riktigt jävla bra och riktigt jävla efterlängtat! Steven Tyler är en gubbe nu men ändå så cool! Nästan bara bra låtar rätt igenom.
2. Hardcore Superstar - Sweden Rock Festival - Hardcore som året innan spelade på en liten liten scen som blev överfull fick i år spela på stora scenen, BRA beslut med tanke på öset som var. De bevisade verkligen att de tillhör världsklassen och köttade ordentligt!
3. W.A.S.P - Mejeriet/Lund - Blackie Lawless, som egentligen är hela bandet drog sitt as till Lund för att visa vem som regerar. Det var riktigt jävla bra även om konserten var lite för kort, men fan, jag tycker han har en av världens coolaste röster och de låtar han gör gör ingen annan. Kick ass!
4. Randy Pipers Animal
- Sweden Rock Festival - Randy Piper spelade från början i W.A.S.P och sedan dess har jag inte sett honom någonstans, jag hade inte ens hört skivan innan jag såg de live, men jag blev förvånad! Lite mycket Blackie likt ibland från sångaren men bandets egna låtar höll nästan samma klass som de gamla W.A.S.P låtar de spelade. Riktigt röj i publiken!
5. White Lion - Sweden Rock Festival - Blev förvånad över öset som herr Tramp skapade, var riktigt bra och publiken under "When The Children Cry"....kan ni nog själv lista ut....


FILM:

1. Rattatouille
- Pixar.....så fort Pizar gör en ny film blir jag som ett litet barn, nästa år kommer Wall-E och jag sitter redan hemma och längtar. Hur som helst kom denna 2007 och var mycket bättre än jag trodde, fast vem försökte jag lura? Det är Pixar för helvete!
2. Transformers - Jag hade inga speciella förväntningar på denna filmen faktiskt, det brukar inte bli bra när de gör film av saker som jag gillar. Men jag kan lugnt säga att de lyckades och ett av skälen att den ligger långt upp på listan är hur jävla snyggt gjord den är! Ser nästan inte alls att robotarna är dator gjorda (Tyvärr Andreas, de är faktiskt det)
3. Futurama - Benders Big Score - Aaah, futurama! Känner mig som hemma när jag ser Fry. Filmen var efterlängtad, comebacken med! Jag tappade intresset lite en bit in i filmen, storyn är lite tunn men de räddade det mot slutet. Men ja, futurama är futurama, det finns alltid något att älska! (denna borde nog vara 2:a förresten..)
4. Simpsons The Movie - Jag trodde att denna filmen skulle kännas lång som fan men sen var den slut..
vilket är bra! Finns en sak jag inte gillar i den och det är att den inte är animerad på riktigt samma sätt som serien, tyvärr. Förstår varför men det är ändå synd.
5. Blood Diamond - Kom nog 2006, men jag såg den i år så den får fan räknas. Kommer inte på något annat vettigt haha! Det är MIN lista så håll käft! Riktigt bra film dock!

That´s it peeps, fuck off 2007 och hej 2008!
Ser fram emot nya underbara filmer, konserter och SKIVOR!
Och ja, jag bryr mig faktiskt om människorna runt om mig och hoppas ni stannar runt mig 2008 med, ni behövs!
Detta ska bli ett riktigt jävla bra år så håll i er!

GOTT NYTT ÅR!

// Captain M

Sebastian Bach - Angel Down

Har då precis kommit hem med min nya Sebastian Bach skiva och tänkte köra en ny grej här med den....
Fick den indirekt i julklapp utav Sandras mamma, så tack för det!
För er som inte vet så är Sebastian Bach snubben som sjöng i Skid Row.
Enligt mig är han ju då en av världens bästa sångare och jag hoppas han håller måtten på denna skivan med.
Vi får väl se!

1. Angel Down - Lite seg låt, inte speciellt impad även om sången var bra
2. You Don´t Understand - Nu låter det minsann bättre, känner helt igen rösten nu och får lite Skid Row vibbar.
3. Back In The Saddle - Aerosmith cover, inte en av deras bättre låtar tycker jag....Här är herr Axl Rose (Guns N Roses) med och sjunger, vilket gjort att jag har höga förväntningar. Tycker de lever upp till det jag förväntar mig, men jag har svårt för låten faktiskt. Men good job pågar! Blir en bra mix mellan de två sångarna.
4. (Love Is) A Bitchslap - Även denna är med Axl och där satt den, riktigt cool låt! Lagom ös och ännu en gång passar de bra ihop.
5. Stuck Inside - Tredje och sista Axl låten, tycker den blir riktigt intressant halvägs in, undrar i början var Axl är haha. Men sen blir det coolt och allt känns lugnt. Ge mig mer!
6. American Metalhead - Låten är nästan precis som jag förväntade mig utav titlen. Inte speciellt dålig, inte speciellt bra. Den kommer man lätt kunna ha på medans man gör annat.
7. Negative Light - Riktigt bra refräng i denna låten, i like it!
8. Live & Die - Gillar denna med, lagom fart, hyffsat intro. Rösten är äckligt bra som vanligt.
9. By Your Side - Fastnar för introt direkt, och den där rösten....sjukt, riktigt riktigt bra refräng. Lite gay men fan, jag gillar sånna låtar. Bästa låten hittills och jag tycker att Sebastians röst är bäst i lugnare låtar! Lyckat outro också.
10. Our Love Is A Lie - Denna låten fastnade inte alls, passerar lätt förbi i farten utan att lämna något speciellt intryck. Inte en dålig låt men ja...
11. Take You Down With Me - Rätt cool låt, men inte någon wow känsla här heller.
12. Stabbin Daggers - Finns något i denna som jag fatnar för, vet inte riktigt vad, är det refrängen? Takten?
13. You Bring Me Down - Gillar något i den med, gitarren tror jag, riffet. Sången är cool men låten är sådär.
14. Falling Into You - Bra början....sången är coolt uppbyggd, lite stämor och igen, Sebastian sjunger som en gud. Riktigt bra låt, skönt avslut.

Och det var det, fanns några riktiga pärlor men i övrigt tror jag att den behöver lyssnas lite mer på.
Ingen dålig skiva, absolut inte. Känns lite tidigt att säga något om den men måste jag så får jag säga 6½/10 eftersom den har potential som fan. Och (Love is) a bitchslap är grym, coolt att de kör en duett.
Herr Bach sjunger kanske inte riktigt lika bra som förr men det är inte så långt ifrån, förtfarande absolut en av världens bästa sångare. Kick ass!

Arn - Tempelgossen

http://www.alltomstockholm.se/Artikel.aspx?bid=1219583&kid=3

Jag blir fan lack!
"Satsningen är rolig för filmsverige. Lyckas inte det här blir det svårt att göra stora satsningar framöver. Det borde vissa korkade recensenter begripa"

Jaha, men ska de börja ljuga i sina recensioner bara för att Sverige ska kunna spy ut fler skit filmer?
Har inte sett den så ska inte säga något, men svensk film är till 99% ren jävla skit och de är väldigt bra på att misslyckas med allt. Inse fakta ffs! Det kanske finns ett skäl till att Sverige inte ska göra stora satsningar!?

Tycker någon att filmen är skit så får de ju säga det, sen om producenten blir ledsen så får han väl fan byta jobb då om han inte klarar av kritik.
Självklart tycker HAN att den är bra, annars hade han (förhoppningsvis) inte gjort den.

"Åååh, hela musikvärlden är idioter som inte signar vårt band. Vi är riktigt jävla bra, de förstår inte hur mycket de förstör vår framtid" Nä, sånt blir jag lack på, ät bajs!

Lägg ner hela jävla film sverige och lägg pengarna på något vettigt istället!
För övrigt sitter jag och stirrar på sista biten kladdkaka, jävla svin, den sitter där och hånar mig!
Mycket väl medveten om att, om jag äter den så blir Sandra sur för jag tog det sista. Askaka!

(och nej, jag ska inte ta den)

Cheers!